En infraktion er en revne i tanden. Infraktioner kan opstå som følge af træthedsbrud efter mange års hårdt arbejde. Nogle gange kan sølvfyldninger også være skyld i infraktioner, da sølv over tid kan udvide sig. Derfor kan det være en god ide at udskifte store sølvfyldninger til plast.

En infraktion kan ikke altid ses af tandlægen, men den kan give symptomer i form af jag eller stød, når man bider sammen på noget hårdt. Nogle gange kan tanden også være kuldefølsom.

Er der først kommet en infraktion i en tand vil den aldrig gro sammen igen. Det handler om at få holdt tanden sammen, så revnen ikke giver sig ved tygning. Hvis tanden i forvejen har en sølvfyldning, kan man i første omgang skifte denne til plast. Såfremt symptomerne fortsætter, går revnen dybere, og da vil en krone være nødvendigt. Hvis dette stadig ikke hjælper, har revnen nået nerven, og man er nødt til at rodbehandle tanden. I sjældne tilfælde, hvor revnen går helt ned i tandens længdeakse, er man nødt til at trække tanden ud.