Caries er huller i tænderne. I munden har man mange naturlige bakterier. Hvis man ikke er grundig med tandbørstningen, kan de danne en belægning på tænderne, også kaldet plak. I plakken optager bakterierne sukker fra kosten og udskiller derved syre, som opløser tanden.  Dette er caries.

Caries ses først som en kridtet/hvidlig overflade på tanden pga opløsningen som følge af syren. Hvis syren når længere ind i emaljen og ind i det underliggende tandben også kaldet dentinen, vil tanden på et tidspunkt begynde at smuldre, og der kommer et hul i tanden. Dette kan give tandpine. Ubehandlet vil cariesangrebet fortsætte og på et tidspunkt nå nerven.

Hvis cariesangerebet er i det tidlige stadie, kan man stoppe det ved selv at forbedre mundhygiejnen. Tandlægen kan også give en fluorbehandling. Hvis cariesangrebet har nået dentinen, skal det dårlige tandvæv fjernes ved boring, og der laves en fyldning efterfølgende. Hvis cariesangrebet har nået nerven, skal tanden rodbehandles. I svære tilfælde, hvor tanden er næsten opløst som følge af caries, vil det være nødvendigt at trække den ud.

Det bedste er selvfølgelig at forebygge caries, og dette gøres ved at have en god mundhygiejne, bruge tandtråd og tandpasta med fluor, da dette modvirker caries.