Det er vigtigt, at såret lades helt i ro på operationsdagen og dagen efter. Prøv derfor at holde tungen væk fra det pågældende sted og undgå tandbørstning det pågældende sted de første 2 dage. Undgå meget varmt mad og drikke, men indtag istedet kold og blød/flydende kost. Vi gør opmærksom på, at rygning forsinker sårhelingen og fraråder derfor dette.

Det er naturligt, at der vil forekomme smerter. Dette kan klares med almindelig håndkøbsmedicin, vi anbefaler præparater med paracetamol, følg doseringsanvisningen der medfølger.

Man kan forvente en smule siveblødning. Såfremt det bløder mere, ilægges en gazetampon over området, og der bides sammen i minimum 15 minutter, så man derved lægger kompres. Undgå hård fysisk aktivitet på operationsdagen, da dette kan medføre øget blødning fra området. Undgå desuden at skylle munden hvis det bløder, da dette bare vil medføre øget blødning. Hvis der opstår blødning der ikke kan stoppes, kontakt da klinikken eller egen læge.

Af og til kan man hæve op i den opererede side af ansigtet og have problemer med at gabe helt op. På operationsdagen er det en god ide at lægge en indpakket ispose på ansigtet i den pågældende side, dette vil mindske hævelsen. I sjældne tilfælde kan man efter operation opleve blå mærker. Hævelse, nedsat gabning og blå mærker er naturlige eftervirkninger, som forsvinder igen. Såfremt man bliver utilpas, får stærke smerter og/eller feber, kontakt da klinikken eller egen læge.

Fra operationsdagen og 1 uge frem anbefaler vi, at der skylles med klorhexidin 2 gange dagligt i ca 1 minut. Klorhexidin virker desinficerende og bakteriedræbende. Der skal dog gå 1 time mellem klorhexidinskylning og almindelig tandbørstning, da tandpasta og klorhexidin ophæver hinandens virkning. Man skal være opmærksomhed på, at brug af klorhexidin i længere tid kan give misfarvninger og smagsforstyrrelser. Misfarvninger kan let fjernes igen med en tandrensning. I sjældne tilfælde kan man reagere allergisk på klorhexidin. Hvis du oplever utilpashed ved brug af klorhexidin, kontakt da straks læge.

Er man blevet syet i forbindelse med operation fjernes trådene efter 1 uge, medmindre der er brugt selvopløselig tråd.