Odsherreds Kommune har et samarbejde med de privatpraktiserende tandlæge i kommunen, og derfor behandler vi også børn på klinikken. Hvis barnet er utrygt, benytter vi lattergas, da dette får barnet til at slappe mere af.

I Odsherreds Kommune begynder børn at gå til tandlæge, når de bliver 3 år. Såfremt man inden opdager noget usædvanligt i barnets mund tidligere, må man gerne få en konsultation.

De fleste små børn bruger sut og/eller sutteflaske. Brug af sut bør ophøre når barnet er omkring 3 år, da længere tids brug af sut kan have en uheldig indvirkning på tænderne som f.eks åbent bid og overbid. Hvis barnet holder op med at bruge sut i 3 års alderen, vil biddet ofte rette sig helt af sig selv, hvorimod tandregulering ofte er nødvendigt ved tandstillingsfejl, som skyldes længere tids brug af sut.

Børn der bruger sutteflaske bør ikke få juice eller saftevand eller andre former for drikke med et højt indhold af sukker og syre, da dette kan resultere i såkaldt sutteflaskecaries. Her ses oftest huller i fortænderne. Vand er det mest hensigtsmæssige at komme i sutteflasken. Brug af sutteflaske bør stoppe i 18 måneders alderen.

Det er vigtigt, at barnet får børstet tænder 2 gange dagligt med fluortandpasta. Indtil barnet er 10 år, skal børstningen varetages af en voksen, da barnets motorik ikke er færdigudviklet nok til, at de kan klare det selv.